Одржано Градско такмичење у пружању прве помоћи

На језеру у Шумарицама одржано је Градско такмичење у пружању прве помоћи.

Знањем из ове области, надметало се пет школских екипа омладине Црвеног крста Крагујевац, као и три екипе подмлатка, а у такмичењу су учествовале и екипе теренске јединице Црвеног крста „Др Елизабет Рос“ које су се као победници у обе категорије и пласирале на регионално такмичење.

На Градском такмичењу, кроз задате теме и осмишљене реалистичне приказе, тимови Омладине и Подмлатка Црвеног крста надмећу се у знању, брзини, реакцијама и адекватно пруженој првој помоћи унесрећеном лицу које је задобило одређене повреде.

Ове године учествовало је пет екипа из крагујевачких средњих школа, три екипе подмлатка, као и чланови тима Црвеног крста „Др Елизабет Рос“ који су имали своју екипу и победом се пласирали на регионално такмичење.

Такмичење у пружању прве помоћи организује се сваког пролећа у Крагујевцу. Циљ је упознавање младих са чињеницом колико је битно знање из прве помоћи у најкритичнијим моментима.

Омладина крагујевачког Црвеног крста сутра путује у Црну Гору, где ће одмерити знање са пријатељским екипама из региона и на тај начин се још боље припремити за регионално такмичење које их очекује у јуну.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *