Унапређење квалитета јавног осветљења у Крагујевцу

У оквиру Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац почела је са радом Служба за одржавање јавне расвете.

То ће  унапредити квалитет услуге јавног осветљења и помоћи да у сваком насељеном месту током ноћи буде у функцији више од 90 одсто од укупног броја светиљки.

Јавна расвета у појединим деловима града није била у функционалном стању.

Тај систем је на територији Крагујевца постављен пре више од десет година, па је због такозваних честих отказа осигурачких елемената долазило је до нефункционисања комплетне расвете у појединим градским зонама.

Формирањем Службе за одржавање јавне расвете, тај проблем почео је да се решава.

У оквиру ове службе радиће три екипе, а недавно су стигла и специјализована возила за ту намену.

Почело се са отклањањем кварова и то на Ђачком тргу, у Великом парку, улицама Николе Пашића, Кнеза Милоша, Владике Николаја Велимировића, на Аеродрому и у појединим приградским насељима.

Пријављивање проблема са јавном расветом иде преко месних заједница, које се обраћају Градској управи, која је налогодавац за извођење радова.

У плану је замена сијалица енергетски ефикасним – лед светиљкама, које ће донети значајне уштеде градском буџету, а и лакше су за одржавање.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *