„Одсјај свиле“ у Малом ликовном салону

Изложба експоната на свили сликарке и песникиње Весне Максимовић отворена је у Малом ликовном салону.

Изложба „Одсјај свиле“ пројекат је Центра за самосталан живот особа са инвалидитетом Крагујевац.

Орнаментално наслеђе српске средњовековне уметности је у фокусу друге самосталне изложбе Весне Максимовић.

Сликањем на свили бави се од 2014. године и прва је уметница која је самостално излагала уметничке слике на свили у Галерији Народног музеја у Крагујевцу.

Необични мотиви са арабескама заступљени су на Весниним марамама, док су тунике и огртачи рађени батик техником.

У галерији Малог ликовног салона изложен је 21 експонат. Посетиоци имају прилику да виде лампе са ручно осветљеним свиленим абажурима, тунике и одоре.

У сарадњи са Центром за самостални живот ОСИ и ученицма треће године Трговинско угоститељске школе „Тоза Драговић“ одржала је низ радионица у оквиру пројекта „Одсјај свиле“.

Весна Максимовић је члан Удружења ликовних уметника Крагујевца и учесник тринаест домаћих и девет међународних колективних изложби.

Њен рад подржали су Министарство за културу и информисање и град Крагујевац. Изложба „Одсјај од свиле“ отворена је до 6. децембра.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.