Око 15 хиљада просветара у Србији пријављено за вакцинацију

За вакцину против корона вируса пријавило се преко 15 хиљада просветних радника, а први од њих су уторак примили вакцину заједно са министром просвете, науке и технолошког развоја  Бранком Ружићем.

Средња стручна школа у Крагујевцу за сада нема податак колико ће се просветних радника вакцинисати, јер је то личнa одлука сваког појединца, истакао је директор Средње стручне школе Синиша Којић.

У образовном систему Србије запослено је преко 150 хиљада људи.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја основним и средњим школама широм земље, доставило је упутство о имунизацији просветног кадра.

Средња стручна школа у Крагујевцу, обавестила је све наставнике и запослене о потреби за вакцинацијом.

Податак о броју запослених који желе да се вакцинишу за сада немају, јер је својевољна одлука, истакао је директор Средње стручне школе у Крагујевцу, Синиша Којић.

Сви просветни радници, који желе да се вакцинишу моћи ће да се пријаве преко е-управе канцеларије Владе Србије, као и остали грађани.

А постоји и могућност да се телефоном у локалном кол центру пријаве за имунизацију.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *