Округли сто на тему информација од јавног значаја и заштита података о личности

Приступ информацијама од јавног значаја и заштита података о личности, тема је округлог који је одржан у Крагујевцу.

Циљ је да се представници локалних медија из шумадијског, поморавског и расинског округа упознају са правима и обавезама поштовања Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности приликом извештавања.

Представници Службе Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, мисија ОЕВS-а у Србији и Стална конференција градова и општина организовали су у Крагујевцу округли сто на тему права на приступ информацијама од јавног значаја и права на заштиту података о личности.

Циљ округлог стола је да се представницима локалних самоуправа и медија приближе наведена права и обавезе поштовања поменутих закона.

Овом приликом присутнима је представљен и кратак водич кроз слободан приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *