Окружни штаб: Има довољно енергената за зимску сезону

За грејну сезону, која је почела 28. октобра, обезбеђено је довољно енергената, константовано је на трећој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

На седници се, између осталог, разговарало и о стању припремљености зимске службе, а анализирана епидемиолошка ситуација на подручју Шумадиског округа која је оцењена као стабилна.

Једна од главних тема седнице Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа била је стање енергената за грејну сезону, која је у складу са временским приликама почела 28. октобра.

Констатовано је да су сва постојења крагујевачке Енергетике за испоруку топлотне енергије на гас, укључујући и мале топлане на неколико локација у граду, у функцији, а обезбеђено је и довољно енергената до краја зимске сезоне.

На седници се разговарало и о припремљености зимске службе на подручју Шумадијског округа која је са радом почела 1. новембра.
Сва неопходна механизација и материјали за одржавање путева стационирани су на пет пунктова који ће бити непрекидно активни до 31. марта наредне године.

Аналаизирана је и епидемиолошка ситуација у граду, која је оцењена као стабилна.

Вирус Ковид-19 и даље циркулише међу становништвом, па је препорука да се и даље води рачуна о примени хигијенских и заштитних мера.

Извештава новинарка РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *