ОКТОХ отворио пијаниста Александар Синчук

Једну од најзначајнијих манифестација Установе Спомен-парк „Крагујевачки октобар“, Октобру хододарје – ОКТОХ отворио је концерт пијанисте Александра Синчука.

У свечаној сали Прве крагујевачке гимназије почеле су музичке свечаности на којима је од 1975. године учешће узео велики број уметника из целог света.

У октобру месецу серија музичких коцерата одржава се пре и после Великог школског часа у знак сећања на стрељане грађане Крагујевца октобра месеца 1941. године.

Манифестацију под називом ОКТОХ осмислио је Савет састављен од еминетних стручњака из области музике на челу са професором флауте Миодрагом Азањцем.

Од 1975. године у оквиру ОКТОХ-а наступило је око 40 000 уметника из земље и света.

Овогодишње музичке свечаности отворио је Александар Синчук, руски пијаниста, лауреат многих престижних пијанистичких конкурса.

Током своје каријере, Синчук је гостовао на многобројним фестивалима класичне музике и сарађивао са еминентним руским и међународним симфонијским оркестрима.

Руски пијаниста први пут је наступио на најдуговечнијој манифестацији Установе Спомен – парк „Крагујевачки октобар“.

Наредни концерт у оквиру ОКТОХ-а одржаће се 9. октобра када ће у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије наступити Грузијски камерни оркестар „Инголштат“ из Немачке.

Музичке свечаности трајаће до 28. октобра до када нас очекује 5 концерата класичне музике.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *