Омбудсмани Крагујевца и БиХ потписали Споразум о сарадњи

Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца је потписала споразум о сарадњи са Институцијом омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине.

Реч је о важном документу који се односи на заштиту људских права, а који је заснован на начелима узајамне помоћи у складу са законима и прописима обе државе.

Циљ споразума је успостављање сарадње и стварање услова у области заштите права грађана, поступање по жалбама и представкама грађана.

Потписници су се сагласили да ће успоставити сарадњу ради размене искустава, добре праксе и информација у складу са својим овлашћењима.

Канцеларију омбудсмана Босне и Херцеговине у Мостару је тим поводом посетила Јелена Миливојевић, локални омбудсман града Крагујевца са сарадницима.

„Крагујевац и Мостар, као градови побратими, дуги низ година негују пријатељске односе и сарађују у многим областима, тако да је овај споразум само наставак те сарадње.

Радујемо се будућем заједничком послу, размени искустава, и унапређењу рада обе Институције“, рекла је Јелена Миливојевић, локални омбудсман града Крагујевца, коју су примиле др Јамина Џумхур и Нивес Јукић, омбудсманке Босне и Херцеговине, а организован је и пријем у Градској кући са главном саветницом града Мостара, Радмилом Комадином.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *