Омладински делегати Србије у УН на Правном факултету у Крагујевцу

Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама данас су се представили студентима Правног факултета, а ове године то су Тамара Стојковић и Иван Филиповић Ковачевић.

Циљ пројекта је значајније укључивање младих у омладинску политику и преузимање друштвених обавеза.

Званично изабрани омладински делегати Србије учествоваће на скуповима у Уједињеним нацијама и другим програмима омладинских организација у Србији, а како би стечена искуства представили својим вршњацима.

Студенти у Крагујевцу су имали прилику да у разговору са омладинским делегатима предоче своје жеље и иницијативе како би побољшали свој друштвени положај.

Пројекат “Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“ реализује се уз подршку Министарства спољних послова и Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Млади су основна циљна група Удружења за Уједињене нације Србије.

Након више година заговарања, 2017. године успостављен је институционални оквир за избор младих делегата Србије у Уједињеним нацијама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *