Омладински „Еко камп“ у Центру „Кнегиња Љубица“

У оквиру шестог по реду локалног фестивала младих „Блеја 2021“ у Центру „Кнегиња Љубица“ организован је „Еко камп“ у дворишту Установе.

Ове године активности су биле на три локације у граду.

Одржана је хуманитарна изложба радова, еко трка док су данас учесници кампа играли кошарку, дружили се и припремали гулаш.

Корисници услуга Центра за развој услуга социјалне заштите традиционално кроз спортске, музичке активности промовишу социјалне вредности, обрасце понашања, уче се толеранцији, комуникацији, хуманости, одржавају здраве животне стилове и на тај начин развијају међугенерацијску сарадњу.

Током овогодишњег фестивала говорило се и екологији,а у еко трци учествовали су и такмичари из различитих градских организација, установа и локалних удружења.

У Центру за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица, прихватилишту и дневном боравку има око 40 так корисника различите доби.

Запослени су током целе прошле године примењивали константно најстрожи хигијенски режим и успели су да сачувају сву децу од корона вируса.

Ниједно дете није било ковид позитивно. Та ситуација се оджала до пре три недеље када су забележили неколико случајева међу младим корисницима Дневног боравка.

Они су се изоловали, опоравили а вирус се није проширио на овом месту.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *