Омогућена сарадња студената Правног факултета и локалног омбудсмана

Студенти завршних година права у Крагујевцу, сада су у могућности да у Канцеларији локалног омбудсмана стекну практична искуства и учествују у креирању механизама за побољшање људских и мањинских права.

Овај вид сарадње Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Канцеларије локалног омбудсмана озваничен је потписивањем Протокола о сарадњи од стране омбудсманке града Крагујевца, Јелене Миливојевић и декана Правног факултета, проф. др Драгана Вујисића.

Споразум који је потписан на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу са локалним омбудсманом омогућава студентима завршних година права да теоријска знања која стичу током образовања употпуне практичним искуствима, кроз процесе остваривања људских и мањинских права за које се залаже локални омбудсман.  

Уз размену искустава и заједничку, помоћ будући правници и омбудсман града Крагујевца побољшаће постојеће и створити нове механизме за заштиту људских и мањинских права на територији града.

Осим практичног дела, на факултету ће се одржати и неколико едукативних предавања.

Правни факултетУниверзитета у Крагујевцу има уговорену сарадњу са бројним институцијама из области права.

Споразум са Канцеларијом локалног омбудсмана од великог је значаја за студенте.

Потписивању споразума присуствовали су студенти, продекани Правног факултета, као и заменик локалног омбудсмана.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.