Oнлајн приручник из прве помоћи Медицинске школе

Ученици и наставници Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ представили су у Крагујевцу онлајн приручник из прве помоћи, који је креиран протекле две године у оквиру Еразмус+ пројекта и стратешког партнерства са медицинским школама из Европе.

Циљ пројекта је побољшање квалитета пружања прве помоћи за општу популацију, као и унапређење рада наставног кадра у школама медицинске струке.

„Прва помоћ широм света“ је Ерасмус+ пројекат кроз К2 партнерство које је формирано од 5 средњих стручних школа из Србије, Португалије, Шпаније, Турске и Македоније.

Главна тема пројекта је прва помоћ и на који начин општа популација може помоћи својим члановима породице у кризним ситуацијама.

Носилац и оснивач пројекта је Медицинска школа са домом ученика „Сестре Нинковић“ из Крагујевца, а ученици ове образовне установе били су у прилици да посете Португалију и Шпанију и успешно заврше едукације и практичне тренинге у реалистичним приказима повреда.

Приручник је у електорнској форми и до конкретних примера долази се на једноставан начин.

Свака школа имала је другачији задатак, а на основу знања ученика и наставника употребљени су најефикасније начини за пружање прве помоћи из одређене медицинске области.  

За руководство Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ велика је част и задовољство што је управо ова школа једина из Србије прошла на конкурсу.

Прва помоћ је чин спасавања живота, али је такође одраз хуманости и емпатије за потребе других људи, а знање о првој помоћи треба да буде део здравствене културе грађана.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *