Онлајн проба мале матуре 22., 23. и 24. априла

Проба мале матуре из српског језика, математике и комбинованог теста биће организована одмах након Ускрса, 22., 23. и 24 априла. Задаци за мале матуранте биће дистрибуирани преко онлајн платформи и РТС-а.

Ученицима ће сваког јутра, од 22. до 24. априла, од 8 сати ујутру на платформи бити доступни задаци који се могу урадити у току целог дана, од 8 до 20 часова.

Време за израду тестова из српског језика и математике биће 60 минута, док ће осмаци за израду комбинованог теста имати на располагању сат и по.

Поред самопроцене знања и прилике да ђаци поправе и науче све што је потребно до главне матуре, по речима Бранислава Ранђеловића, директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, пробни тестови имају за циљ и едукацију деце како би што пре постала дигитално писмена.

Према досадашњим истраживањима, 93 одсто деце у Србији има приступ интернету преко рачунара или телефона, тако да имају могућност и приступа оваквом начину тестирања.

За децу која немају приступ интернету припремљена је и штампана верзија тестова, који ће бити дистрибуирани школама до 24. априла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *