Опленачка берба у част вина и грожђа

У част вина и грожђа у Тополи је и ове јесени, 56. пут за редом, организована Опленачка берба. На овој манифестацији традиционално се окупља велики број посетилаца из земље и иностранства.

У Винској улици и на Винском тргу у Тополи најуспешнијим произвођачима вина и ракије уручене су награде и признања за квалитет.

У Карађорђевом граду одржан је Сабор народног стваралаштва. Опленачка берба биће затворена сутра. До краја ове манифестације посетиоце очекује богат програм и понуда бројних производа.

Улица Винска, са обе стране, испуњена је тезгама на којима произвођачи нуде обиље производа. Доминира грожђе, али је у понуди вино и ракија, шира, домаћа зимница, производи народне радиности.

Тополу у време Опленачке бербе, која траје неколико дана, сваке године посети на хиљаде људи. И овог пута, богат програм привукао је бројне посетиоце.

Међу многобројним посетиоцима Опленачке бербе нашла се и Московљанка, Наралија Адамовна, која годинама долази у Тополу.

На Винском тргу најбољи произвођачи вина и ракија награђени су за квалитет својих производа.

Жири је ове године имао пуне руке посла, јер су пријављена 162 узорка вина и ракије.

Ученици и наставници Средње школе „Краљ Петар први“ традиционално су изложили производе са поседа школске економије.

Они су први пут на Опленачкој берби понудили зимницу и колаче. Ту су и производи воћара из села у околини Тополе који су препознатљиви по одличном квалитету.

У оквиру Опленачке бербе организован је и Сабор народног стваралаштва који је одржан у Карађорђевом граду.

И ова берба биће добро посећена. Традиционално су у понуди гастрономски специјалитети са роштиља, печење, кисели купус из земљаног лонца, као и многи вашарски производи без којих су овакве манифестације незамисливе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *