Опроштајни концерт Милоја Николића

У оквиру концертне сезоне, Музички центар Крагујевац је, у Холу Друге крагујевачке гимназије, организовао концерт под називом “На Западу нешто ново” градског камерног хора “Лицеум” и градског хора „Црвчанин” из Краљева, под диригентском палицом Милоја Николића.

Реч је о опроштајном концерту оснивача и дугогодишњег диригента хора “Лицеум” професора Милоја Николића.

На програму је била нова хорска романтична музика 21. века, а у извођењу је поред хорова учествовао и гудачки квартет “Аркобалено” и пијанисткиња Јована Радовановић.

За сценску поставку био је задужен Матеја Ристић. Оснивачу и дугогодишњем диригенту Градског камерног хора “Лицеум”, професору Милоју Николићу ово је био опроштајни концерт.

Поред тога што је теоретичар музике и диригент, професор Николић је аутор већег броја научних и стручних радова из области анализе вокалне музике и познавања вокалне, посебно хорске литературе.

Иако се званично опростио од “Лицеума” своје време ће и у наредном периоду посветити музици.

Професор Милоје Николић је оснивач, уметнички руководилац и диригент Градског камерног хора Лицеум.

Творац је и аутор основне концепције и уметнички директор Међународног фестивала камерних хорова у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *