Општина Кнић обезбедила стан сиромашној породици Вучковић

Општина Кнић обезбедила је привремени стан за породицу Вучковић из Бумбаревог Брда.

Стамбени простор који се налази у склопу Дома културе у овом селу породица ће користити током зиме.

Локална самоуправа у Книћу интензивно ради на решавањеу стамбеног питања породице Вучковић, јер је кућа у којој станују стара и трошна и више није за употребу.

Општинско руководство ангажовало је донаторе, који су обезбедили намештај и бела техника.

Породица Вучковић пре два дана напустила је стару кућу у којој  се живот одвијао уз бројне потешкоће.

Кућа је три километра удаљена од центра села, није имала купатило и воду, а породица је стално страховала да се кров не уруши.

Једанаестогодишња Милица Вучковић и њени родитељи Новица и Станица живе од социјалне помоћи.

Девојчица је добар ђак, свира виолину и бави се спортом.

Локална самоуправа у Книћу приредила је право новогодишње изненађење за ову породицу, којој су предати кључеви привременог стана на коришћење.

Новогодишње и божићне празнике Вучковићи ће дочекати у новом простору који се налази у оквиру Дома културе у Бумбаревом Брду.

Донатори су организовали куповину намештаја и покућства па ће свакодневица ове породице која живи на рубу сиромаштва сада бити много боља.

У хуманитарну акцију која је организована како би породица Вучковић живела срећније и комфорније укључили су се бројни донатори, као и становници овог шумадијског села.

Локална самоуправа побринула се и да се кућни буџет породице Вучковић увећа, па је у комапанији са којом успешно сарађује обезбедила запослење Станици Вучковић, која ће у јануару почети да ради.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.