ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“ у пилот пројекту „Играмо се и учимо, са Теслом се дружимо“

Основна школа „Милутин и Драгиња Тодоровић“ једина је школа из Крагујевца која је изабрана за учешће у пилот пројекту „Играмо се и учимо, са Теслом се дружимо“.

Овај пројекат спроводи се у школама широм Србије, у години која је проглашена Теслином годином, а у циљу промоције његових достигнућа, под покровитељством Министарства просвете.

Пројекат је осмишљен са циљем да се код ученика четвртог разреда, садржаји различитих предмета, интегришу у једну целину, па су кроз пет тематских дана ђаци основне школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“ кроз више предмета, учили занимљиве ствари о Теслином животу и његовим најзначајнијим научним достигнућима.

Квиз знања, у коме су ђаци у међусобним екипним дуелима показали ко је највише научио о Теслином животу био је завршни део пројекта.

Пилот пројекат „Играмо се и учимо, са Теслом се дружимо“ организован је уз подршку Министартва просвете, у више градова Србије.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *