Осма редовна седница локалног парламента заказана за петак 4. јун

Редовна седница Скупштине града Крагујевца, осма по реду, биће одржана у петак, 4. јуна, а прва и најважнија тачка дневног реда је Предлог одлуке о завршном рачуну буџета града за 2020. годину.

Председник локалног парламента Мирослав Петрашиновић наводи да је, по оцени ревизора, град Крагујевца ликвидан, да је у прошлој години остварен суфицит од 446, 5 милона динара и да је реализација буџета од преко 85 одсто више него добар резултат.

Седница ће бити одржана у скупштинској сали, уз директан пренос на програму Радио телевизије Крагујевац.

Предстојећу, осму редовну седницу локалног парламента отвориће дискусија о завршном рачуну буџета града Крагујевца за 2020. годину.

По Закону о буџетском систему, град је у обавези да завршни рачун усвоји до 30. јуна.

Градско веће је, као предлагач, имало законску обавезу да до 1. јуна Скупштини града пошаље завршни рачун, али су већници тај посао обавили неколико дана раније, наводи председник градског парламента Мирослав Петрашиновић и додаје да је, према оцени ревизора, градски буџет ликвидан и да је остварен суфицит од 446, 5 милиона динара.

До краја јуна биће заказано још једно, девето заседање градског парламента, када ће одборници разматрати Предлог одлуке о усвајању новог правилника Скупштине града.

На претходном скупштинском заседању формирана је комисија која је одржала четири састанка, а све разматране одлуке донете су једногласно.

На предстојећој седници, која је заказана за петак, 4. јун, одборници ће се, између осталог, изјашњавати и о изменама и допунама Плана детаљне регулације којим су обухваћене Даничићева и Позоришна улица и Етичком кодексу понашања функционера.

Седница локалног парламента биће одржана у скупштинској сали, уз директан пренос на програму Радио телевизије Крагујевац.   

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *