Осмаци данас радили пробни тест из матемике

Ученици осмог разреда су први пут након прекида редовне наставе због пандемије корона вируса, данас дошли у школу како би радили пробни тест из математике.

Уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите, осмаци су тест полагали у учионицама у групама не већим од 15 ђака, уз личну заштитну опрему и неопходну физичку дистанцу.

Након теста из математике, мали матуранти 10. априла у 9 сати полажу тест из српског језика, док је комбиновани тест заказан за 11.30.

Пробни завршни тест се не оцењује, а ученицима је на располагању 120 минута. Ученици у Крагујевцу кажу да су се спремали.

Мала матура обухвата комплетно градиво које су ђаци учили од почетка школовања.

Задаци које постоје у збиркама које су изашле у јануару биће слични онима који ће се наћи на завршном тесту.

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања припремио је испитна питања која се школама достављају преко надлежних школских управа.

По школском календару, завршни тестови планирани су за 23, 24. и 25. јун.

Прелиминарни резултати биће познати 27. јуна, а коначни 2. јула.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *