Осмаци ОШ „Драгиша Михаиловић“ освојили највише бодова на завршном испиту

Према подацима крагујевачке Школске управе, у Крагујевцу је ове године малу матуру полагало 1.756 осмака.

Ђаци Основне школе „Драгиша Михаиловић“ постигли су најбоље резултате на завршном испиту и освојили највише бодова од свих школа у Крагујевцу.

На другом месту је Прва крагујевачка гимназија, а иза ње Основна школа „21. октобар“.

Од максималних 40, мали матуранти из школе „Драгиша Михаиловић“ имали су 34,88 поена.

Укупан број бодова за упис у средње школе се формира као збир бодова из основне школе, са завршног испита, награда на такмичењима и бодова по основу афирмативних мера.

Максималан број поена на завршном испиту је 40.

Крагујевачки осмаци, њих 1.756, дали су све од себе да остваре што већи број бодова, због бољег рангирања у жељеним школама.

Најбоље позиционирана школа у Крагујевцу, што се тиче бодова на завршном испиту, је Основна школа „Драгиша Михаиловић“ чији су ђаци укупно освојили 34,88 поена.

Заслуге за успех 49 осмакаподједнако припадају и наставницима и ђацима, јер су припрема и завршни тест у ванредним околностима, одрађени на најбољи могући начин.

Друга на листи најбоље рангираних школа у Крагујевцу по броју освојених поена на завршном испиту је Прва крагујевачка гимназија, чији су ђаци освојили 34.82 бода, док је на трећем месту Основна школа „21. октобар“ са 33.62 поена.

Према подацима крагујевачке Школске управе, на нивоу Шумадијског округа на полагање мале матуре изашло је 2.700 ђака, док је у Крагујевцу ове године завршни испит полагало 1.756 осмака.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *