Осми Шумадијски филмски фестивал

У Књажевско-српском театру у четвртак, 7. децембра биће отворен Осми Шумадисјки филмски фестивал.

Главни такмичарски програм обухватиће најбоље дебитантске филмове из Србије и иностранства, док ће се у ревијалном програму представити филмови награђени АФИФС наградом за монтажу, као и селекција кратког филма „Национална класа“.

7. децембра од 20 часова фестивал ће званично отворити филм Овуда ће проћи пут, најнаграђиванији српски филм ове године, а публика ће након пројекције моћи да разговара са редитељком филма. Током фестивала крагујевачка публика ће моћи да погледа још 10 дугометражних играних филмова и посети разноврстан пратећи програм.

На 8. издању ШИФФ-а биће додељене АФИФС награде за монтажу у три категорије Национална награда за најбоље монтирани филм, Награда за животно дело и Награда за мањинску копродукцију.   Награда за животно дело ове године ће бити додељена Браниславу Милошевићу филмском и телевизијском монтажеру заслужном за филмска остварења попут Лавиринт, Заборављени, Нож…

Пратећи програм обухватиће радионице и предавања на тему монтаже, изложбу „Трагови једног времена“ – Филмски плакат 1980-1989. и радионицу цртања за најмлађе.

Улаз на све програме и филмске пројекције је бесплатан!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *