Оснивање Савета за здравље у свим локалним самоуправама у Шумадији

Оснивање Савета за здравље у свим локалним самоуправама са територије Шумадиског округа и програми јавног здравља на локалном нивоу, били су тема састанка представника локалних самоуправа, Института за јавно здравље Крагујевац и Шумадијског управног округа.

Идеја је да се оснивањем Савета побољша здравствена ситуација становништва.

У просторијама Шумадисјког управног округа одржан је састанак са представницима свих локалних самоуправа у Шумадији, са којима се разговарало о јавном здрављу и програмима који ће бити релизовани у последњем кварталу ове године.

Реч је о програмима који се тичу репродуктивног здравља жена и алергија код малишана, које су у константном порасту у предшколском узрасту.

Република Србија је променила законску регулативу у области јавног здравља, па је сада обавеза свих локалних самоправа да оформе Савет за здравље који ће, у складу са правилником, одређивати план и програм рада.

Састанку су присуствовали и представници Сталне конференције градова и општина који су представили градове који могу послужити као примери добре праксе.

Састанак је одржан и са циљем планирања буџета локалних самоуправа, који је неопходан за реализацију свих планираних  програма до краја 2022. године.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.