Основан локални одбор Савеза за Србију

Потписивањем Изјаве о формирању, у Крагујевцу је данас званично основан локални одбор Савеза за Србију. 

Документ су потписали представници главних одбора Нове и Демократске странке, Покрета за наш град, као и повереници за Крагујевац Покрета Двери, и Удружења “Слога”.

На скупу је упућена заједничка порука да ће се на локалном нивоу Савез за Србију залагати да се Крагујевац врати на некадашње позиције, као и да уколико буду расписани избори чланице Савеза за Србију неће учествовати док се не обезбеди минимум демократских и фер услова за ту врсту политичке утакмице.

Савез за Србију основан је после београдских избора у марту прошле године, када су се оснивачи, неколико опозиционих странака остављајући међусобне разлике по страни сагласили око 30 тачака платформе програма која је представљена грађанима.

Споразум са народом који се од прошле суботе потписује широм Србије  је јасан заједнички оквир политичког деловања грађана који желе промене, рекао је у свом обраћању Вук

Јеремић један од оснивача Савеза за Србију. Он не очекује да ће избори бити расписани, али и ако их буде, став Савеза је јасан.

Лидери политичких странака надају се добрим резултатима рада повереника у Крагујевцу. Овом приликом нагласили су да је актуелна републичка власт Крагујевац скрајнула, што је потврђено последњим примером игнорисањем прошлогодишњег јубилеја – два века од престоног Крагујевца.

Упадљиво је и овогодишње игнорисање 800. године од добијања аутокефалности Српске православне цркве, што је за лидере опозиције недопустиво, али и очигледно наводи на закључак да црква неће подржати договор Вучића и Тачија о разгрничењу, рекао је Јеремић.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *