Основан огранак библиотеке прилагођен особама са инвалидитетом

У знак сећања на прерано преминулог колегу са инвалидитетом Александра Марковића Салета, Народна библиотека „Вук Караџић“ основала је огранак у Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“.

Тим поводом организовано је и вече сећања, а публика је имала прилику да чује стихове који најбоље описују Салета, као и лирске цртице колега посвећених њему.

У знак сећања на прерано преминулог колегу са инвалидитетом Александра Марковића Салета, Народна библиотета „Вук Караџић“ у сарадњи са Центром за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“, основала је огранак библиотеке прилагођене особама са инвалидитетом.

У просторијама Центра директор Спортског привредног друштва „Раднички“ Бојан Илић и координатор и волонтер у „Искри“ Весна Лечић Миловановић, потписали су Протокол о сарадњи Спортског центра „Искра“ и Народне библиотеке „Вук Караџић“.

Град Крагујевац је огранак библиотеке прилагођене особама са инвалидитетом уступио на управљање Спортском привредном друштву „Раднички“.

За потребе реализације пројекта опредељен је простор у мултифункционалној сали Спортског центра „Искра“. Народна библиотека обезбедиће неопходан књижни фонд.

Особама са инвалидитетом књиге ће бити максимално доступне, јер ће се између осталог наћи и књиге за слепе и слабовиде на Брајевом писму и у звучној техници.

Услуге библиотеке прилагођене особама са инвалидитетом користиће и житељи Месне заједнице Вашариште.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *