Отварање Ковид амбуланте у Заводу за здравствену заштиту радника “Застава“

Свакога дана увећава се број заражених корона вирусом.

Сви пацијенти који имају повишену температуру и респираторне тегобе долазе у Ковид амбуланту за фебрилна стања и респираторне инфекције која се налази у АТД-у.

Како се број заражених из дана у дан увећава, још једна Ковид амбулата која је намењена за пријем пацијената који су заражени короном биће отворена у Заводу за здравствену заштиту радника „Застава“.

Епидемија вирусом корона не јењава, а број заражених се свакодневно повећава.

Оболели који имају повишену телесну температуру, кашљу, губе дах и чуло мириса и укуса долазе до лекара у Ковид абуланту крагујевачког Дома здравља која се налази у АТД –у.

Иако запослени примају пацијенте сваког дана, због великог броја заражених биће отворена још једна ковид амбулата у Заводу за здравствену заштиту радника „Застава“.

Пацијенте који ће убудуће долазити у „Медицину рада“, а који имају тегобе које указују на заразу корона вирусом, дочекаће обучено медицинско особље које се тренутно налази на едукацији.

Потпуно изолована новоотворена Ковид амбулата у Заводу за здравствену заштиту радника убудуће ће примати пацијенте заражене корона вирусом, а по престанку епидемије у ову амбулату долазиће пацијенти који имају друге инфективне тегобе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *