Отворен Атеље Зорана Јагличића у Драчи

Крагујевчанин Зоран Јагличић који се сликарством бави 45 година отворио је свој сликарски атеље у селу Драча надомак Крагујевца.

Поштоваоци сликарства али и заинтересовани Крагујевчани моћи ће сваког викенда да дођу у овај атеље и погледају поставку Јагличићевих слика.

Одласком у пензију овај надарени сликар обележио је четири и по деценије сликарског стваралаштва.

На породичном имању Јагличића на коме су старе куће и помоћне зграде које подсећају на давнашњи начин становања на селу Зоран Јагличић отворио је свој атеље.

Обележавајући 45 година стваралаштва у сликарству изложио је слике на којима су различити мотиви рађени углавном уљем на платну или акрилу.

У циклусу који носи назив “Крушке мога оца” изложио је уља на платну са мотивима овог воћа а у тој поставци прикључили су му се и пријатељи Миливоје Штуловић, Душко Јовић и Зоран Ракић иначе познати крагујевачки сликари.

Јагличић је током дугог сликарског стваралаштва имао неколико изложби у земљи и иностранству а у пензионерским данима планира да свој рад настави на породичном имању у Драчи.

Јагличић је радни век провео у просвети а предавао је физичку културу у Основној школи “Живадинка Дивац”.

Ипак љубав према сликарству је била велика па је уместо спортских активности после завршеног Факултета спорта и физичког васпитања ипак одлучио да слободно време проводи сликајући.

На излозбама је упознао бројне сликаре који наводе да су уља на платну која излаже веома квалитетна.

Атеље Јагличић у Драчи биће отворен за посетиоце који воле уметност сваког викенда.

На Јагличићевим платнима наћи ће се и мотиви грожђа за које инспирацију налази у породичном винограду који се налази недалеко од куће.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *