Отворена интернистичка амбуланта у Заводу “Мале Пчелице”

У Заводу за збрињавање одраслих Мале Пчелице, отворена је интернистичка ординација, опремљена апаратима вредности милион динара, које је из сопствених средстава обезбедио Завод.

Првих дана рада амбуланте, забележено је 30 прегледа дневно, а близу 300 од 900 корисника Завода већ има дијагностиковане здравствене проблеме ове врсте.

Ово је пета амбуланта у Заводу Мале Пчелице, који је по концепту рада и ниву пружања здравствених и социјалних услуга постао лидер не само у Србији, већ и региону.

После амбуланте опште праксе, физиклане, гинеколошке, психолошке, у Заводу за збрињавање одраслих Мале Пчелице отворена је интернистичка ординација.

У плану је набавка ултразвучног апарата, јер за сада је опремљена екг и апаратом за мерење притиска. Корисници сада могу у Заводу да обаве примарни интернистички преглед без одласка у Дом здравља.

Нагле промене времена и осцилације у температури и атмосферском притиску утичу и на здраву популацију, а поготово на кориснике Завода који сада имају још један степен здравствене заштите.

За новине које је у Заводу увео директор Завода доктор Владица Станојевић одликован је Ђурђевданском наградом града Крагујевца, добитник је ордена за изградњу цркве у Заводу, био је проглашен за најхуманијег човека године 2015. а прошле на НАЛЕД-овој листи кандидата за реформатора године.

Станојевић каже да у Заводу има 900 корисника, да су ту још увек људи који су пристигли са простора бивше СФРЈ, као и да је из дана у дан све већи притисак за збрињавање одраслих особа са подручја Војводине.

О принципу рада се већ зна у Србији, па се многобројне установе јављају за савете, конкретну помоћ како да се реализује нека од услуга које Пчелице годинама пружају.

Завод за збрињавање одраслих наредног пролећа очекује реконструкцију хиљаду и петсто квадрата четвртог павиљона за који је канцеларија за јавна улагања издвојила 66 милиона динара.

У својим пекарама и ресторану који су јединствени у Србији у социјалним установама оваквог типа Мале Пчелице остваре приходе односно уштеде од 37 милиона динара годишње.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *