Отворена изложба Музеја одбране Москве

Поводом осам деценија од крагујевачке трагедије, у Музеју „21.октобар“ отворена је „Документарна изложба Државног музеја одбране Москве“.

Поред поставке, одржано је предавање и емитован документарни филм о руском музеју.

Изложба је организована под покровитељством Министарства културе и информисања и града Крагујевца.

Државни музеј одбране Москве, основан је 1979. године, у знак сећања на браниоце овог града. Говори о Московској бици – највећој бици за одбрану града.

Изложба је креирана уз помоћ аутентичних предмета и оригиналних архитектонских и уметничких решења и помаже да се разуме шта је зауставило најбоље снаге најмоћније војске у то време на зидинама Москве.

Спомен парк „Крагујевачки октобар“ је желео да баш ова поставка буде део овогодишњих окотбарских свечаности.

Мост пријатељства и сарадње који годинама траје између Србије и Русије и Москве и Крагујевца допринео је размени бројних културних и уметничких садржаја.

У Московској области постоји више од три хиљаде споменика и меморијалних места који су повезани са Московском битком и догађајима који су се догодили на периферији главног града од октобра 1941. до априла 1942. године за време Великог отаџбинског рата.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *