Отворена реновирана амбуланта у Топоници

Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије издвојила је 110 милиона динара за реновирање Дома здравља у Книћу и амбуланти у Гружи и Топоници.

Амбуланта у Топоници данас је свечано отворена, а у потпуно реновираном објекту, убудуће ће бити много бољи услови рада, као и квалитет здравствених услуга.

Лекарске ординације, чекаонице и просторије у којима се даје терапија, добиле су сасвим другачији изглед.

У амбуланти у Топоници медицинску услугу добија око четири и по хиљаде пацијената који живе у овом месту, али и околних десетак села.

У амбуланти раде два лекара опште праксе и две медицинске сестре, а током радне недеље за пацијенте је отворена и стоматолошка ординација, која је потпуно реновирана и опремљена.

Мештани Топонице и околних села који долазе у ову медицинску установу кажу да су услови рада у предходном периоду били веома лоши.

Зграда је била руинирана, а медицинско особље и пацијенти жењно су ишчекивали завршетак радова и свечано отварање амбуланте.

У Општини Кнић наводе да имају одличну сарадњу са Канцеларијом за јавна улагања и да су опредељена средства добродошла за реновирање здравствених установа на територији ове општине.

Ускоро ће бити завршени послови око реконструкције Дома здравља у Книћу, а реновирање амбуланте у Гружи приводи се крају.

Амбуланта у Топоници после реновирања задржала је старо радно време. Отворена је радним данима од 06.30 до 20 часова.

Викендом амбуланта неће радити. Сваке друге суботе у амбуланти у Топоници отворено је Саветовалиште за дијабетичаре.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *