Отворена реновирана стоматолошка амбуланта у Тополи

Дечија стоматолошка амбуланта у Дому здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи у потпуности је реконструисана и опремљена новом опремом и намештајем, захваљујући донацији Анке Јакшић Ерне из Сједињених Америчких Држава и Фондацији принцезе Катарине Карађорђевић.

Вредност дониране медицинске опреме и инвентара процењена је на више од 20 хиљадa евра.

Ординација дечије и превентивне стоматологије  доведена је у функционално стање, опремљена новом опремом и биће коришћена најмање наредних 30 година.

У стоматолошку амбуланту за најмлађе у Тополи стигли су стоматолошка столица и инструменти, опрема за чекаоницу и намештај.

Ова значајна донација омогућиће малишанима квалитетну стоматолошку негу и уживање у новом и пријатнијем простору, као и лепше искуство приликом доласка у стоматолошку амбуланту, док ће лекарима и особљу Дома здравља у Тополи бити велика подршка у обављању свакодневних активности.

Прeстолонаследник Александар Карађорђевић се захвалио Анки Јакшић Ерне на донацији, али и посвећености хуманитарном раду којим помаже народу у Србији.

Честитке су упућене и Фондацији принцезе Катарине Карађорђевић.

Пројекат су још 2019. године започели представник стоматолоигије  Жарко Вукашиновић и Фондација принцезе Катарине, али су радови тек сада завршени због целокупне ситуације са корона вирусом.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *