Отворена зимска школа физике

Зимска школа физике под називом „Мућни главом“ почела је са радом.

У оквиру пројекта Центра за образовање Крагујевац, који се реализује у Научном клубу, ученици активно учествују у пет различитих радионица које имају заједнички циљ, развијање критичког мишљења приликом решавања проблемских задатака, уз смислену употребу информационих и комуникационих технологија.

Када би питали основце и средњошколце, који им је омиљени предмет у школи, одговор у великом броју случајева не би био физика.

Колико је, заправо, битан приступ, како ученицима тако и предмету који се обрађује, показали су ђаци крагујевачких школа који своје дане распуста проводе у Зимској школи физике.

Учење у групама и опуштеној атмосфери, која није ни налик школском часу, додатно мотивише децу да постављају питања, која можда и не би питали, да се налазе у учионици.

Зимска школа појединим ученицима помаже у припремама за такмичење, док су неки ђаци ту зато што воле физику и дружење.

Смислена употреба информационих и комуникационих технологија има за циљ да доведе до развијања критичког размишљања приликом решавања проблемских задатака.

Кроз пет различитих радионица, ђаци анализирају разне теме и задатке.

Свака од њих почиње уводном активношћу, а за добро решене задатке наставнице су припремиле и поклоне у виду слаткиша, за додатну концентрацију.

Ово је прилика да ученици квалитетно проведу део распуста, али и да уз дружење науче нешто ново и занимњиво.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Отворена зимска школа физике”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.