„Отворени дан прве помоћи“ у Црвеном крсту Крагујевац

Црвени крст Крагујевац поводом обележавања недеље Црвеног крста, организовао је „Отворени дан прве помоћи“ са циљем да кроз основну обуку, грађане оспосбе за пружање прве помоћи.

У Пешачкој зони, волонтери Црвеног крста делили су летке како би на овај начин промовисали давалаштво крви међу крагујевчанима.

Манифестацијом „Отворени дан прве помоћи“, Црвени крст Крагујевац, учинио је доступним своје услуге грађанима и упознао јавност са својим многобројним активностима.

За све заинтересоане Крагујевчане, волонтери Црвеног крста, одржали су бесплатну обуку пружања прве помоћи, како би били спремни у ситуацијама у којима могу некоме да спасу живот.

У недељи Црвеног крста, у Пешачкој зони, организована је и промотивна активност односно активисти ове хуманитарне организације упознали су суграђане са значајем давалаштва крви.

Шездесетједногодишњи Радосав Матовић из Крагујевца, дао је крв више од 100 пута и добитник је највећег признања из области давалаштва „Медаље Црвеног крста“.

Црвени крст Крагујевац у својим просторијама, организује за све заинтересоване грађане 13. и 14. маја од 8 до 13 часова, бесплатну обуку за указивање прве помоћи.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.