Отворени “Јоакимови дани”

Извођењем Нушићеве “Госпође министарке” у Књажевско српском театру отворени су “Јоакимови дани” у част домаћег писца које крагујевачко позориште традиционално организује током мајских свечаности.

Ревија позоришних представа траје до 8. маја. Позоришна публика имаће прилику да види представе рађене по тексту Радована Тишме, Наташе Илић и Вука Бошковића.

Радо виђена Нушићева “Госпођа министарка” међу крагујевчанима већ десет година не посустаје на репертоару.

Свевремена драма наше нарави тако улази у други век популарности, несмањене свежине и актуелности,као и пре 89 година када је славни Нушић, чувену Живку извео на српску књижевну и позоришну сцену.

Насловну улогу тумачи Марина Перић Стојановић, која лик министарке доноси на оригиналан начин, што публика током представе често и награђује.

Нушић је градећи ову комедију и њене ликове, осликао наш менталитет и истакао бројне животне категорије малограђанског размишљања, сујете, комплексе, инат, лажни сјај, превртљивост.

Све оно о чему Нушић говори у нашем друштву задржало се до данашњих дана, па је зато ова комедија једна од омиљених српских.

Овогодишњи “Јоакимови дани” током мајских свечаности у Крагујевцу проћи ће у знаку домаћих писаца.

На сцени Књажевско српског театра предстоји извођење представа “Четири брата”, “Врапчић” и “Ново доба”.

Крагујевачани су наклоњени позоришној уметности, која је истини за вољу и створена у престоном Крагујевцу пре два века.
Нераскидива веза публике и сцене потврђена је добром посећеношћу током сезоне.

Ревија позоришних представа “Јоакимови дани” и ове године привукла је Крагујевчане који поштују домаће ауторе а многи од њих су “Госпођу министарку” пратили више пута. Сваки пут са новим доживљајем.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *