Отворени крагујевачки тржни центри

Затворени и отворени тржни центри од данас поново могу да раде од 6 до 22 часа. Рад је и даље забрењен угоститељским објектима у склопу тржних центара, али је њима омогућена шалтерска продаја хране и пића.

Екипа РТК проверавала је да ли се поштују епидемиолошке мере у највећем тржном центру у Крагујевцу.    

На улазу у тржни центар, налазе се дезобаријере, а видно је истакнута корисна површина целог објекта, односно простора и број особа које могу бити присутне, уз подсећање да је обавеза посетилаца  да носе заштитне маске.

У самом тржном центру одређене су и обележене линије кретања тако да је онемогућен боравак или окупљање већег броја посетилаца на једном месту.

Обавеза свих посетилаца је да се поштује физичка дистанца између особа од најмање два метра, а запослених да носе заштитну маску током рада.

На 10 хиљада квадратних метра колико има Тржни центар Плаза у Крагујевцу, може се наћи највише 1100 грађана.

Питали смо купце, да ли су им нова правила препрека за куповину?

Сваки тржни центар мора имати корона редаре, особе које су одговорне за поштовање мера.

Њихов задатак је да, укoликo примeте дa нeка особа нe нoси мaску, oбaвeсти посетиоца дa нaпусти oбjeкaт сa упoзoрeњeм дa тaквo пoнaшaњe прeдстaвљa прeкршaj, a укoликo та особа oдбиje дa нaпусти oбjeкaт, oбaвeсти нaдлeжнe инспекције.

Иначе, сви објекти ЈКП Шумадија Крагујевац од данас су наставили са радом по редовном радном времену.

И даље су затворени угоститељски објекти у затвореном простору, који се налазе у склопу већег објекта, док је у оним локалима где се врши услуживање хране и пића седећих гостију – дозвољена шалтерска продаја.

Ова одлука се посебно односи на рад Шарене пијаце.

Када је реч о осталим услужним делатностима, мере остају исте – све врсте продајних и услужних објеката могу да раде до 22 сата, што укључује и баште ресторана и кафића, али без живе музике.

Неограничено могу да раде апотеке, бензинске пумпе, достава хране, ординације, лаобораторије из области медицине, стоматологије и ветерине.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *