Овације на премијери филма „Што се боре мисли моје“ у Крагујевцу

У оквиру обележавања 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића, на Шумадија сајму одржана је свечана пројекција филма „Што се боре мисли моје“ редитеља Милорада Милинковића.

Овај филмски пројекат био је 10 година у разради и прати време непосредно пре и после атнетата на кнеза Михаила Обреновића на Кошутњаку 1868.

Премијера је одржана у присуству ауторске екипе и глумаца, које предводи Драган Мићановић коме је у филму поверена улога кнеза Михаила.

Публика је овацијама испратила актере кинемтографског остварења историјске тематике, а крагујевачкој премијери претходио је пријем у Градској управи.

Пред филмском узбудљив публиком политички трилер редитеља Милорада Милинковића.

Остварење „Што се боре мисли моје“ требало би да разјасни политичку и међудржавну позадину убиства кнеза Михаила. Истовремено, осветљава и друштвене и културне прилике Србијеи компликоване међународне односе у 19. веку, али и данас.

Лик кнеза Михала Обреновића тумачи глумац Драган Мићановић који каже да је филм интересантан јер је микс жанрова – са једне стране је политички трилер, а са друге љубавна прича везана за Катарину Константиновић, коју игра Јана Ивановић.

У филму играју и Милош Тимотијевић, Небјша Дугалић, Наташа Нинковић, Ненад Окановић.

Специјална пројекција филма организована је у сарадњи са Домом омладине, а поводом обележавања два века од рођења кнеза Михаила Обреновића у Крагујевцу, великог реформатора и владара који је оставио својеврсан печат у својој релативно краткој владавини.

Михаило Обреновић је био један од најважнијих и најтрагичнијих владара које је имала Србија, а филм „Што се боре мисли моје“ је филм о кнезу превише просвећеном за своје доба, који је чак и своје атентаторе, браћу Радовановић, џентлменски поздравио скидањем цилиндра.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *