Овације за мастер представу Аврама Цветковића – Велики инкивизитор

На камерној сцени Књажевско српског театра,одиграна је мастер представа крагујевачког глумца Аврама Цветковића, који потписује и драматургију за комад настао према одломку романа „Браћа Карамазови“ великана светске књижевности Фјодора Михаиловича Достојевског.

Публика је овацијама испратила  Цветковића и Луку Потпарића, који су још једном уверили гледоце да је руски класик  један од најзахтевнијих за позоришно извођење и потврђује да су ликови Достојевског и данас инспирација за глумце истанчаних драмских амбиција.

Постављање Достојевског на сцену, озбиљан је подухват, који изазива велико интересовање публике.

Одважно, показујући вансеријски таленат Аврам Цветковић оживео је вишеслојни лик Ивана Карамазова, кога је Достојевски саградио истражујући људске патње, слабости кроз призму породичних односа, друштвеног стања, религиозних тема. Мастер представа постаје све запаженија, одиграна је прошлог јуна као завршни рад,потом одиграна на Урбан фесту у Нишу, пред београдском, суботичком, крагујевачком публиком.

Режију потписује ментор младих глумаца, доцент Борјанка Љумовић. У представи игра и нешто млађи пожешки глумац Лука Потпарић.

Са представом Велики инквизитор, Аврам Цветковић дипломирао је глуму на Факултету уметности Универзитета у Приштини.

Члан је Књажевско српског театра од 2018.године.

Раскошан глумачки потенцијал показује у представама: Уображени болесник, Ревизор, Стаклена менажерија, Кристофер Томас Најт, Буре барута, Успомена на Црвену заставу, играо је у опери Краљ Артур,продукцији Опера нова, а у сомборском Народном позоришту у дуодрами – Папа Јована.

Понео је и награду за најбољег младог глумца на Међународном фестивалу у Приједору.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *