Овогодишња Филмска радионица Крагујевац  -„ФРКА“ почиње 1. августа

Седма по реду ФРКА – Филмска радионица Крагујевац, биће одржана од 1. до 14. августа на Малој сцени Књажевско-српског театра.

Предавањима ће ове године бити обухваћене све области филмског стваралаштва о којима ће говорити еминентни професионалци из света седме уметности.

Филмске радионице намењене су љубитељима филмске уметности који током две недеље колико трају предавања имају прилику да се упознају са целокупним процесом снимања филма.

Предавачи су дугогодишњи радници у филмској индустрији који полазницима преносе своја искуства и знања из посла којим се баве.

У фокусу су сценарио, режија, камера, монтажа, продукција, дизајн звука и филмска критика.

Ова врста радионица је посебно интересантна младима који планирају да упишу неки од смерова Факултета драмских уметности јер за кратко време имају прилику да стекну основна знања из седме уметности.

Учешће на радионицам је бесплатно, а једини услов је да полазници имају више од 15 година.

Организатор „ФРКЕ“ је Удружење „Форма“ а покровитељи Министарство културе и информисања, Филмски центар Србије и град Крагујевац.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *