Овогодишњи КРАФ посвећен наслеђу

Крагујевачки фестивал антиратног, ангажованог и академског филма, 15. по реду, почео је синоћ у Дому омладине и трајаће до краја октобра.

Овогодишњи КРАФ је посвећен наслеђу у смислу промоције културе сећања и обележавања значајних датума и симбола, везаних не само за Крагујевац већ и за Србију.

 Крагујевачки фестивал антиратног и ангажованог филма, који се организује од 2007. године, је манифестација од посебног значаја за град Крагујевац.

Овогодишњи је почео пројекцијом јединог забрањеног филма сниманог у Крагујевцу „О.Д.С“ и доделом признања „Тори Јанковић“ за децентрализацију филмске уметности у Србији редитељима Зорану Б. Петровићу и Јовану Глигоријевићу.

У оквиру КРАФ-а биће приказана остварења аутора који се баве антиратним темама.

Међу њима и документарни филм Милана Никодијевића и Динка Туцаковића „Забрањени без забране“.

Фестивал организује НВО „Миленијум“ у сарадњи са партнерима, а уз финансијску подршку града Крагујевца, Министарства културе и иноформисања и амбасаде САД у Србији.

Пројекције су од 19 и 21 сат у Дому омладине, Студентском културном центру и УММУС-у.

Улаз је бесплатан, уз поштовање противепидемијских мера. 

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *