Пакети за особе са инвалидитетом и најугроженије породице

Програм „Година инклузије и запошљавања“ део је пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, чију реализацију финансира Немачка организација за међународну сарадњу.

У циљу пружања подршке најугроженијим категоријама становништва, обезбеђено је око 250 пакета.

Припадници осетљивих категорија становништва посебно су погођени кризом изазваном пандемијом корона вируса и због тога им је потребна додатна подршка.

Помоћ у виду хуманитарних пакета обезбеђена је за 217 маргинализованих породица, међу којима више од 80 одсто припада ромској популацији.

У оквиру програма који у сарадњи са Владом Републике Србије спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, биће подењено око 250 породичних пакета.

У току је други круг поделе пакета нашим најугроженијим суграђанима, па ће основне животне намирницама и хигијенска средства добити исти број породица, као и у јануару.

Циљ овог пројекта је пружање помоћи породицама које живе на рубу или испод границе сиромаштва.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване пандемијом Ковида 19, Црвени крст ће пакете испоручити на кућну адресу корисника или ће организовати њихову поделу на посебним пунктовима у граду.

Породице ће уз пакете добити и брошуру са информацијама о корона вирусу и превентивним перама, као и заштитне маске и рукавице.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *