Пакетићи и за малишане запослених у РТК

Добровољно, добротворно удружење грађанки Коло српских сестара у духу Новогодишњих празника обрадовало је децу запослених у Радио телевизији Крагујевац слаткишима и пакетићима припремљеним посебно за ову прилику.

Након посете више институција у Крагујевцу и даривања деце из основних школа и предшколских установа, као и победнике на ликовном и књижевном конкурсу, Коло српских сестара је новогодишњим пакетићима обрадовало децу запослених у Телевизији Крагујевац.

Малишани су се тискали око слаткиша, нестрпљиви да отворе поклоне. Новогодишње жеље су различите.

Србија није богата земља, а већ су завладала тржишна правила по којима се живи већ две деценије. У таквој ситуацији врло је тешко бавити се хуманитарним радом.

Чланице Кола српских сестара, неуморне и потврђене кроз несебичан патриотски рад више од једног века, јаком вољом и духом успевају да испуне културно просветитељску мисију.

Чланице Кола српских сестара апелују на предузетнике и институције да помогну суграђанима којима је помоћ најпотребнија и да је од пресудног значаја за величину и богатство једног друштва, да се хуманост не заврши на речима, већ на делима.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *