Палата правде прe рока

Један од великих капиталних пројеката у Крагујевцу је изградња Палте правде.

Из државног буџета за ову капиталну инвестицију која је од великог значаја за рад правсодних органа издвојено је 20 милиона евра.

Помоћник градоначелника за капиталне пројекте и сарадњу са Владом Александар Mилошевић наводи да се динамика радова одвија по плану и да се може очекивати да ће комплетан посао око изградње Палате правде бити завршен пре уговореног рока.   

На површини од око два хектара на којој се налази Палата правде, комплетан посао на изградњи инфраструктуре који је био у надлежности локалне самоуправе је завршен, каже Милошевић.

Палата правде простире се на око 22 хиљаде метара квадратних, објекат је изграђен и уређен у складу са свим савременим стандардима.

Планирано је да зграда Палате правде буде предата на употребу у новембру, али се очекује да ће комплетан посао и опремање објекта бити завршен пре тог рока.

Динамика радова на изградњи Палате правде одвија се према плану.

Тренутно се уређује партерни простор, паркинг места и сади зеленило.

Изградња Палате правде у Крагујевцу представља један од највећих инфраструктурних пројеката у Србији у области правосуђа.

У згради ће бити смештено 11 правосудних органа, а око 800 запослених радиће у 24 суднице и 74 кабинета.

До сада су у Крагујевцу правосудни органи били смештени на више локација, а посебно лоши услови рада су у Привредном и Прекшајном суду.

Пресељењем у нову зграду биће обједињен рад свих органа правосуђа, што ће условити бржи и ефикаснији рад запослених што је од великог значаја и за грађане који су укључени у судске спорове.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *