Паметна рукавица на тржишту од априла

У Крагујевцу је представљена и тестирана Паметна рукавица за слепе и слабовиде.

Рукавица је електронски, мултифункционални, иновативни уређај, јединствен у свету, који је произведен у Србији, са циљем да слепима помаже у обављању свакодневних активности.

Компанија „Анорис Технолоџи”, промоцију рукавице организовала је у сарадњи са Савезом слепих Србије, Окружном организацијом Савеза слепих Крагујевац и Скупштином града.

Паметна рукавица се користи за оријентацију у простору, детекцију боја, интензитет светлости и новчаница, има паник дугме, сат и датум, безбедносни позив и повезивање са телефоном.

Паметна рукавица “Анора”, направљена је са циљем да да слепим и слабовидим особама помаже у обављању свакодневних активности.

Ради се на томе да се Паметна рукавица нађе на списку медицинских помагала.

Паметна рукавица за слепе је мултифункционални електронски уређај осмишљен да слепима и слабовидима омогући лакше обављање многобројних радњи попут, препознавања и изговарања боја, до слања тренутне локације старатељу или пријатељу уколико се слепа особа изгуби.

У слободној продаји овај уређај коштаће око 46 хиљада динара.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *