Партнерством до оснажених и развијених јединица локалних самоуправа

На форуму „Партнерством до оснажених и развијених јединица локалних самоуправа“ представљени су могућности градова и општина за локални економски развој, као и програм докумената јавних политика.

То је била прилика да се локалне самоуправе упознају са актуелним програмима и активностима ресорних министарстава Владе Србије и других организација и институција.

Говорило се и о улози локалних самоуправа у процесу европских интеграција.

Програм ЕУ ПРО плус од 2010. године спроводи програм Локалног економског развоја који финансира Европска унија у партнерству са Министарством за европске интеграције.

Локалне самоуправе у Србији које имају кључну улогу у спровођењу пројеката и активности ЛЕР-а.

Мерење учинка у области локалног економског развоја је методологија која је развијена још пре 10 година и којом се испитују капацитети градова и општина из три области.

Ово је била прилика да јединице локалне самоуправе изнесу своја искуства и примере добре праксе како би се међусобно умрежиле.  

Програм Европске уније за локални развој доприноси уравнотеженијем друштвено економском развоју 99 локалних самоуправа у два региона-Шумадије и Западне Србије и Јужне и Источне Србије.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *