Патронажна служба обуставила посету старијима од 65 година

Од почетка епидемије коронавируса крагујевачка служба Дома здравља која је раније посећивала суграђане старије од 65 година обуставила је одласке у њихове домове ради здравствене безбедности најстаријих суграђана.

Због тога је омогућена комуникација телефоном, односно позивом на број 335-476 хронични пацијенти могу да се посаветују са лекарима Дома здравља.

Водећи рачуна о здравственој безбедности старијих суграђана који од раније имају дијагностиковане хроничне болести,неки од облика малигнитета, или су тешко покретни, служба

Дома здравља која је редовно посећивала ове Крагујевчане била је принуђена да обустави посете.

Пре појаве пандемије корона вируса ова лекарска служба била је у сталном непосредном контакту са овом циљном групом.

Град Крагујевац је ову врсту здравствено социјалне услуге развијао од 2002. године у сарадњи са Центром за социјални рад, Геронтолошким центром, Домом здравља и уз подршку ресорних министарстава.

Током 18 година помогли су старијим и немоћним особама да се квалитет њиховог живота и здравља одржи што је могуће боље.

Због Ковида -19 прекинута је ова пракса,сви се надају привремено, каже Славица Николић и наглашава да их зову старији корисници поручујући им да им недостају посете и разговори.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *