Павловић под полицијском заштитом

Због интензивних претњи и демолирања аутомобила, председнику Удружења за истину и правду о несталим бебама и члану Владине комисије која се бави овом проблематиком Радиши Павловићу одређена је полицијска пратња од 24 сата.

На телефонске претње смрћу које је Павловић пријавио надлежним службама тужилаштво је реаговало одређивањем ове мере заштите.

Према подацима којима располаже Удружење за истину и правду о несталим бебама, у Србији је око 10 хиљада несталих новорођенчади у периоду од педесетих година прошлог века до данас.

У циљу расветљавања случаја несталих беба формирано је удружење којим председава Радиша Павловић, који наводи да претње и прозивке трају више од пет година и да су врхунац притиска претње смрћу које су му упућене телефонским путем.

Према Павловићевим речима држава и надлежна министарства ушле су у систематску борбу за истину и правду о несталим бебама, а више од 2.000 породица очекује њен исход.

Он сматра да је оснивање Владине Комисије која се бави овом проблематиком подстакло иницијаторе крађе беба и оне који су у томе учествовали да се одлуче на претњу смрћу.

Сарадња са претходним режимима била је врло лоша, наводи Павловић, који додаје да је актуелна републичка власт има чврсту намеру да расветли криминалне радње.

Подршка државних органа резултираће отварањем архива и досијеа који се односе на нестале бебе.

Павловић није уплашен за своју безбедност јер, како каже, истина нема цену. Под полицијским надзором или не радиће као и до сада на расветљавању истине о несталим бебама.

До када ће бити под заштитом полиције одлучиће тужилаштво.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *