Пензионери на мети превараната

У последње време старији суграђани најчешће су „на мети“ трговачких путника, који тачно пратећи време када су пензионери сами у кући,

долазе на њихова врата, нуде им разне врсте производа и наплаћују им баснословне суме, кажу представници Националне организације потрошача и апелују на све грађане, да, ако се деси да буду изманипулисани на овај начин, имају законско право да у року од 14 дана врате производ.

Старији суграђани су већ дуже време „на мети“ продаваца ветра и магле, затим телефонских понуда за наводне бесплатне поклоне, а од када је почела пандемија корона вируса све чешће пензионере опет телефоном зову разноразне наводне компаније представљајући се као специјализоване за медицинске услуге или ојачавање здравља и имунитета.

Не либе се ни да дођу на врата, а старији суграђани лаковерно купују.

Организацији потрошача,поред повећаног броја притужби старијих суграђана због лаковерних куповина, она нешто млађа популација жалила се на уобичајене пропусте.

У НОПС-у посебно апелују на да грађани воде рачуна приликом сваке куповине преко аквизитера.

Најчешћи проблем настаје, јер су трговци ових производа недоступни, своје телефоне не истичу и после ове врсте продаје односно куповине, најчешће остаје само горак укус посрамљености због наивно извученог новца.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *