Пензионери пред викенд изашли у сигурну куповину

Од почетка увођења ванредног стања и забране изласка старијима од 65 година, једном недељно организована је сигурна куповина за најстарије.

Овог петка 4000 пензионера искористило је могућност изласка и обавило куповину у једном од 68 малопродајних објеката, колико их је у Крагујевцу било отворено у периоду од 4 до 7 сати ујутру.

Пред почетак полицијског часа, који овог викенда траје од петка у 18 часова до понедељка у 5 сати, грађани који имају више од 65 година су изашли у још једну куповину.

У Крагујевцу је, од 4 до 7 сати ујутру, било отворено 68 малопродајних објеката који су били резервисани за настарије грађане. Могућност изласка у куповину искористило је 4000 Крагујејевчана, нешто мање него претходног викенда.

Од овог уторка старијима од 65 година дозвољена је шетња од 30 минута, па је тако овај излазак био други ове недеље, што по речима Крагујевчана, много значи након изолације која траје већ више од месец дана.

Испред продавница није било већих гужви, а куповале су се уобичајене намирнице за наредних недељу дана.

Након празничне трпезе за Ускрс овонедељна куповина била је нешто скромнија и купци нису пазарили више намирница него обично.

У почетку, након увођења ванредног стања, у продавницама није било дезинфекционих средстава, док је сада ситуација потпуно другачија и на рафовима има довољно како робе, тако и средстава за хигијену.

Град Крагујевац се и овог пута побринуо да куповина буде безбедна.

Сваки грађанин који је дошао без заштитне опреме од припадника Полицијске управе Крагујевац добио је заштитну маску и рукавице како би се спречило евентуално ширење Корона вируса.

Од самог почетка безбедне куповине за најстарије у акцију је укључен и Градска организација Црвеног крста чији волонтери испред продавница Крагујевчанима деле заштитну опрему.

Овог петка подељено је 4000 маски и рукавица, док је 236 грађана потражило помоћ око коришћења 16 банкомата.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *