Перуничић – План Министарства је да обезбеди најбољу опрему за фискултурне сале

У циљу промоције нове Стратегије развоја спорта, државни секретар за спорт Предраг Перуничић посетио је данас Основну школу „Свети Сава“ у Баточини и Женски омладински одбојкашки клуб „Слога 2016 Баточина“.

План ресорног Министарства је да обезбеди најбољу опрему за фискултурне сале широм Србије, па ће тако основна школа у Баточини добити две табле са кошевима, 40 лопти и одбојкашку мрежу.

Министарство омладине и спорта у наредном периоду радиће на промоцији и развоју спорта, а обилазак локалних самоуправа је најбољи начин да се сазна какво је конкретно стање на терену.

Повод за посету државног секретара за спорт Предрага Перунчића основној школи „Свети Сава“ у Баточини је успех женског омладинског одбојкашког клуба „Слога 2016 Баточина“.

Перуничић је обишао школске спортске терене, а говорило се о будућим улагањима у спортску инфраструкутуру у општини Баточина.

Женски омладински клуб „Слога 2016 Баточина“ има више од 50 регистрованих играчица, а од свог поновног формирања 2016. године освојио је преко 12 пехара, многобројне медаље, као и награду за треће место у одбојци на песку на Спортским играма младих.

Министарство омладине и спорта, у последњих шест година помогло је адаптацију и изградњу шест објеката, у сарадњи са локалним самоуправама у неразвијеним општинама.

Потребно је да се млади што више баве рекреативним спортом, сматра Перуничић и додаје да је задовољан оним што је видео у Баточини, а посебно чињеницом да се све више најмлађих укључује у рад одбојкшаких школа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *