Пет дана хармонике

Под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Крагујевца, 26. Интернационални фестивал хармонике свечано ће бити отворен и ове године.

Организатор ове манифестације је музички центар „AD LIBITUM“, а током петдана фестивала од 6. до 10 новембра, музички сладокусци, уживаће у наступима уметника на хармоници, који ће бити изведени у сали Прве крагујевачке гимназије.

Град Крагујевац традиционално подржава ову музичку манифестацију која има тако дугу традицију, истакао је члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић и додао да је овај фестивал од изузетног значаја не само за љубитеље музике на хармоници, већ и за ученике Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ и студенте Филума.

Учесници овогодишњег Интернационалног фестивала хармонике долазе из Русије, Кине, Португала и Словеније па ће крагујевачка публика бити у прилици да присуствује наступима уметника који концертирају широм света.

Током пет дана фестивала који почиње у понедељак 6. новембра публика ће присуствовати концертирању уметника на хармоници који су наступали на светским музичким фестивалима у Португалији, Италији, Кини, Русији и Немачкој.

Иза њих је бриљантна музичка каријера и више високих светских награда.

Од понедељка 6. новембра до петка 11. новембра концерти ће бити одржани у сали Прве крагујевачке гимназије од 20 сати. Улаз је бесплатан.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *