Петодневна обука извиђача у Ботаничкој башти

У организацији Заједнице извиђача организатора Србије, извиђачких одреда Артем и Богољуб Боба Поповић из Крагујевца и Руско српског хуманитарног центра из Ниша, у Ботаничкој башти Крагујевац организована је петодневна обука у којој ће 60 деце и двадесет одраслих савладати бројне вештине које би биле од велике користи у случају ванредних ситуација.

Извиђачима из Крагујевачких одреда су се поред извиђачa из Новог Сада, Београда, Врања и Шапца, прикључили и крагујевачки акцијаши.

У Ботаничкој башти 15 малих шатора који су опремљени за смештај десет особа и четири велика у којима у случају ванредне ситуације може да борави четрдесеторо људи поставили су чланови Руско-српског хуманитарног центра из Ниша.

Циљ њихове посете Крагујевцу и петодневни боравак у Ботаничкој башти је да на најбољи начин пренесу вештине и знања која би била од велике користи у случају ванредне ситуације.

Са извиђачима се налазе и људи из специјалних јединица који ће учеснике петодневног кампа упознати са пружањем прве помоћи у варедним ситуацијама, сналажењу у природи, понашању приликом евакуације.

Крагујевачки извиђачи дочекали су и извиђачке одреде из Шапца, Београда, Врања, Новог Сада који ће током петодневне обуке савладати полигон спретности, сналажење на карти, пуцање из реплика оружја, савладати стазе са препрекама.

Извиђачи ће у Ботаничкој башти са гостима из Руско-српског хуманитарног центра из Ниша остати до 5. априла.

Овај скуп организован је уз подршку града Крагујевца а извиђачима су се на овој обуци придружили и крагујевачки акцијаши.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *